Pályázati Adatlap – GINOP-2.1.7-15-2016-01926

A projekt neve: INNOVATÍV V2X KOMMUNIKÁCIÓS TERMÉKCSALÁD PROTOTÍPUSÁNAK KIFEJLESZTÉSE ÉS PIACRA VITELE
A projekt azonosítója: GINOP-2.1.7-15-2016-01926
A projekt megvalósításának kezdete: 2017.03.01.
A projekt megvalósításának vége: 2018.12.31.
Támogatás összege: 81 039 731 Ft
Projekt vezető: Kovács József
Szakmai vezető: Virág László
A projekt összefoglalója:

A Commsignia Kft. termékéhez hasonló megoldás jelenleg nem létezik a piacon. A többi gyártó vagy kizárólag szoftvertermékeket fejleszt és nem törekszik kompakt megoldásokra, vagy, amennyiben egy cég hardver- és szoftvertermékek fejlesztésével és gyártásával egyaránt foglalkozik, a végtermékek mégis rugalmatlanok, komoly kompatibilitási problémák állnak fenn. A Commsignia Kft. terméke egy innovatív, kompakt megoldás, amely moduláris bővíthetőségének köszönhetően a lehető legflexibilisebben alakítható az ügyfelek igényei szerint.

Termékünk azzal, hogy az egyes hardvergyártók termékeit összehasonlíthatóvá teszi, egyrészt mind az ügyfelek, mind a tudományos élet számára fontos új adatokkal szolgálhat, másrészt a piaci állapotok áttekinthetőbbé tételével lényegesen hozzájárulhat a piaci verseny élénkítéséhez és az innovatív megoldások térnyeréséhez. Mivel az általunk fejlesztett technológia versenyképesebb árú a jelenleg piacon lévő megoldásoknál, így termékünknek lényeges szerepe lehet a V2X technológia széles körű elterjedésében, ennek hosszabb távú társadalmi hatása pedig a közlekedésbiztonság megerősödése lenne.

A projekt keretein belül elkészülő integrált hardver-szoftver termékcsalád a piacon pillanatnyilag elérhető hasonló termékek közül példátlan flexibilitásával emelkedik ki, hiszen kompatibilis a V2X piacon kulcsfontosságú nagy RF chipet gyártó összes cég (Autotalks, NXP, Renesas) termékeivel. A Fedélzeti Egységből és Útmenti Egységből álló termékcsaládok ezzel képesek elhárítani a piacon tapasztalható legégetőbb problémát, és mind funkcionalitásban, mind árban igen versenyképes megoldást kínálnak.

A jelenlegi V2X piacra ugyanis az jellemző, hogy az egyes gyártók által előállított hardver-szoftver termékek csak egymással kompatibilisek, a szoftverek más gyártók termékein nem futtathatóak. Ez magával vonja azt a negatív következményt, hogy az egyes gyártók hardvertermékeinek funkcionalitása és specifikációi nem hasonlíthatóak össze kielégítő mértékben, mivel pillanatnyilag nem érhető el olyan szoftver, amely minden platformon futtatható lenne és így összehasonlítható adatokkal szolgálna. A V2X technológia piacán tapasztalható rugalmatlan megoldások a fogyasztókat az egyes gyártók melletti kényszerű elköteleződésre sarkallják, ami pedig hosszú távon a piaci verseny és az innovatív megoldások elsorvadásával jár.

A projekt keretében a fent bemutatott termékek a prototípus implementációs fázisából végső piaci termékké lépnek elő. A projekt eredménye egy út menti és egy járművekbe beépíthető eszközpáros, amelyek közös architektúrán alapulnak. Ez egészül ki egy szintén közös architektúrára épülő célszoftverrel. A fent említett rugalmasságon túl a termék versenyképességét fokozza az is, hogy az a piacon elérhető más hasonló eszközöknél nagyobb sebességű adatfeldolgozást képes garantálni kisebb erőforrásigénnyel.

A projekt eredményei:

A projekt 2018. 12. 31-én sikeresen lezárult.

Commsignia 3. Generációs Fedélzeti Egység

Commsignia 4. Generációs Fedélzeti Egység (a 3. generáció továbbfejlesztett változata)

Commsignia 3. Generációs Útmenti Egység

Commsignia 4. Generációs Útmenti Egység (a 3. generáció továbbfejlesztett változata)

Commsignia „Unplugged-RT” V2X Software Stack és V2X Safety Applications;

 

Try out now

Our evaluation kits are now available to show you how connected vehicles of the future will save lives in multiple ways. Our plug and play hardware and software are compatible with every vehicle, while a supplied Android tablet serves as a display to the multitude of safety and efficiency applications you can experience on the road.