Tanúskodhat majd ellenem a saját autóm baleset esetén?

MAY 19, 2021 17:30
ONLINE MEETUP
REGISZTRÁLJ ITT!

Kommunikáló és önvezető autók technológiája és szabályozása

A meetup során azt fogjuk körbejárni, hogy az egymással beszélgető járművek milyen változást hoznak majd a mindennapi közlekedésben – és hogy ezeket a változásokat hogyan és milyen megközelítéssel fogja lekövetni a jogi szabályozás.Az 1968-as Bécsi Közúti Közlekedési Egyezmény még jelenleg is érvényben van, amely előírja, hogy a sofőrnek minden pillanatban uralnia kell a jármű mozgását. Hogyan, miként fog ez megváltozni? Mire számíthatunk adatkezelés, felelősségvállalás terén? Előfordulhat, hogy a saját autónk árul be a rendőrnél gyorshajtásért? Lesz külön forgalmi sáv önvezető autók számára? Lehetséges, hogy egyes országokban más lesz a szabályozás, és “vissza kell ülnünk” a sofőrülésbe egy önvezető autóban is?

A szabályok, amelyek lehetővé tennék a teljes önvezetést, lassan változnak. Az 1968-as Bécsi Közúti Közlekedési Egyezmény még jelenleg is érvényben van, amely előírja, hogy a sofőrnek minden pillanatban uralnia kell a jármű mozgását. Hogyan, miként fog ez megváltozni?

A meetupon Váradi András, a Commsignia kutatási igazgatója és Dr. Nyalka Csaba, a DLA Piper Hungary Együttműködő vezető ügyvédje beszélget majd a témáról.